5.10.2014 е датата, на която ще се проведат изборите за Народно събрание. Меркурий току що е обърнал посоката си на движение от директно към ретроградно, и всички произтичащи от това неудачи ще се стоварят върху бъдещия парламент.

Ретро означава повторение, нещо старо, познато. Такава ще бъде ситуацията в парламента – без категоричен победител, трудности при съставянето на правителство, нестабилност на парламентарното мнозинство, по всяко време „каруцата” може да се преобърне. Едва ли този парламент ще се радва на дълъг живот.

И не само ретроградния Меркурий говори за това, но и Слънцето и Луната са в напрегнати аспекти към тежките планети, което е знак, че драмата ще е след изборите, на фона на относително спокойната предизборна надпревара.

Често решенията взети близо до ретроградната стоянка на Меркурий биват преосмисляни, хората осъзнават, че са сбъркали, че са направили грешен избор. Възможно е това да се случи още в първия месец след изборите, защото предстои видим истинското лице на някои политици, които поради невнимание ще свалят маските.

Скоро ще разберем буквално какво означава да се провеждат избори по никое време…