На 24.10.2014 ще има Слънчево затъмнение в първия градус на знака Скорпион, което няма да може да се наблюдава от територията на нашата страна. Независимо от това то ще окаже своето влияние върху хората родени в началото на знака Скорпион, а също и в първите градуси на знаците Водолей, Телец и Лъв (или имат Асцендент, Луна или лични планети в тези градуси). Безспорно ги очаква труден период в следващите няколко месеца, в който ще бъдат поставени под по-голямо напрежение и ще трябва да решават проблеми, които ще се стоварят върху главата им изневиделица. Поради факта, че в конфигурацията на затъмнението участва и планетата Венера, която ще бъде в първия градус на Скорпиона по време на затъмнението, акцента ще бъде върху финансови или любовни въпроси, които ще трябва да бъдат решени.

Поговорката гласи, че на страха очите са големи, затова е важно хората засегнати от влиянието на затъмнението да не се поддават на паника, нито да действат водени от силни емоции, игнорирайки разума.

За България най-важния въпрос, който това затъмнение поставя е свързан с КТБ и изплащането на парите на вложителите, чието търпение вече е изчерпано.