Предстои Меркурий да тръгне ретрограден от дата 4.10 до 25.10.2014. Това което ние, астролозите очакваме е всички явления, които свързваме с тази негова фаза да се разгърнат с пълна сила, а именно:
- затруднения в транспорта
- хаос в комуникациите
- проблеми с техниката
- загуба на вещи, ключове или документи

И не че това не се случва и в други дни от годината, но в дните на ретроградния Меркурий тези явления зачестяват. По наблюдателните обаче могат да усетят някои от неговите проявления и няколко дни преди Меркурий да обърне движението обратно на знаците на зодиака.

Какво представлява ретроградния Меркурий и трябва ли да се боим от него?

От астрономична гледна точка, вследствие на различните скорости, с които Земята и Меркурий се движат по кръговите си орбити около Слънцето, за земния наблюдател изглежда, че Меркурий спира своето движение на фона на зодиакалните съзвездия и тръгва да се движи назад, обратно на реда на зодиакалните знаци за около три седмици. След което отново забавя скоростта си, спира за ден и след това започва отново да се движи напред.

От астрологична гледна точка, когато една планета се движи ретроградно, тя променя естествените характеристики на своето влияние, и това може да бъде забелязано от всеки непредубеден наблюдател. В това може да се убедите и вие, ако наблюдавате какво се случва около вас по отношение на всичко свързано с транспорт, комуникации, техника, компютри, автомобили, документация.

Но всяко явление има и своята положителна страна, стига човек да бъде по съзнателен и да съумее да използва правилно планетарните енергии. Какво бихте могли да направите за да се възползвате максимално от предимствата на тази трудна фаза на планетата Меркурий:

- На първо място – вгледайте се в себе си и в своите грешки, не в чуждите. Сега е моментът, ако нещо не ви харесва във вашето поведение, да го коригирате.

- Ако искате да стигнете навреме, тръгвайте половин час по-рано от обикновеното.

- Повече четете, по-малко говорете. Избягвайте да влизате в спорове, това само ще усложни допълнително ситуацията, в която се намирате.

- Върнете дълговете си, довършете нещо, което сте започнали отдавна и все не ви остава време за него.

- Отличен период да правите рекламации и ужасно време да си купите някакъв уред за дома или телефон. Най-голямата грешка, която може да направите в този период е да закупите автомобил, неприятностите свързани с него са гарантирани.

- Не подписвайте договори в този период или ако го направите, бъдете с нагласата, че ще се наложи да бъдат преподписани (или ще откриете впоследствие клаузи в тях, които не са във ваш интерес.

*****

Моля споделете в блога вашите лични преживявания
свързани с ретроградния Меркурий